Kuidas hoida kokku BMW hooldus- ja remondikuludelt - Carfox - täisteeninduslik autoremonditöökoda

Jätkades Carfoxi veebilehe kasutamist, nõustud meie kasutajakogemuse parandamiseks mõeldud küpsiste ja nende kasutamise tingimustega. Loe lähemalt

CARFOX BLOG
Kuidas hoida kokku BMW hooldus- ja remondikuludelt

Kuidas hoida kokku BMW hooldus- ja remondikuludelt

13 min lugemist

Luksusauto omamine pole enam paljude jaoks kaugeks unistuseks. Tänapäeval on mitmeid soodsaid ja mugavaid luksusauto ostmise finantseerimisvõimalusi, millega saad oma unistuste masina koju tuua.

Ostes endale kalli brändiga auto, saad kaasa mitmed tootjapoolsed lubadused auto võimekuse, tehnoloogia ning miks mitte ka uhkustamisvõimaluste osas. Mida aga enamasti müügisalongis ei mainita ja kulisside taga ei räägita, on luksusauto iga-aastane hoolduse ja remondikulu, mis võib esialgu täitsa ära ehmatada.

Siinkohale heidame pilgu peale hooldus- ja omamiskuludele, mis seotud ühe Eesti lemmikluksusbrändiga – BMW-ga.

BMW REMONT NING HOOLDUSTÖÖDE KAMPAANIA

Kas Sinu BMW hooldus ja remonttööd on muutunud kallimaks? Carfoxis seda muret ei ole. Tutvu meie BMW diagnostika-, hooldus- ja remondikampaaniaga, mille käigus pakume kõiki teenuseid kuni 20% soodsamalt. Lisaks pakume kampaania käigus allahindlust varuosadele.

Kiirusta, sest kampaania kestab septembri lõpuni.

Kampaaniaga saad tutvuda siin.

BMW vastupidavus

BMW vastupidavus

BMW-st on kujunenud Eesti luksusklassi autode seas üks rahva lemmikuid, kus meie teedele jõuab iga-aastaselt keskmiselt 250 uut Saksa autotootja sõiduautot. Kuna uus BMW on väga kallis, siis on paljud valinud endale natuke vanema aastakäigu masina, hoidmaks ostukulud madalamana.

Uute BMW-de puhul on pööratud suurt tähelepanu just ehituskvaliteedi tõstmisele. Samas on vanemad, 2010-2013 aasta mudelid, saanud kriitikat halva ehituskvaliteedi tõttu.

Üheks põhjuseks võib pidada, et nii BMW kui ka enamus teisi Euroopas toodetud autosid on ehitatud Lõuna-Euroopa sõidutingimusi silmas pidades. Selliselt on masinaid ehitatud siledate sõiduteede jaoks, mida ei soolata ja mis ei tolma ning pikki vahemaid ja mahedaid ilmasid silmas pidades. Tänu raskematele sõidutingimustele kuluvad autod Eestis palju kiiremini ja nende ülalhoidmiseks on vaja teha suuremaid kulutusi.

BMW omamise üldised kulud

BMW omamise üldised kulud

Amortisatsioon:
Üks peamine mure iga auto puhul on selle amortisatsioon. Seda on eriti tunda BMW-de puhul, mis on oma ostuhinnalt preemiumklassi autod. Näiteks pead uue ja luksuspaketiga BMW 320i xDrive Touring eest välja käima üle 48 000€. Sama mudel maksab aga juba paari aasta pärast ainult 30 000€, olles kaotanud vahepeal ca 40% oma alghinnast.

Vastupidavus:
Kuigi BMW on nii tehniliselt kui ka ehituskvaliteedilt väga hea, ei saa seda võrrelda mitmete teiste kaubamärkidega. Üldiselt hinnatakse BMW sõidukite usaldusväärsust ning vastupidavust keskpäraseks, seda just paljuski nende tohutult keerulisele elektroonikale ning vahel harva mõnele kasutatavale plastikosale. Tänu keskpärasele vastupidavusele võivad tõusta ka remondi ning hoolduskulud.

Omamise kulu:
Siia alla liigituvad nii hooldus-, remondi- kui ka kindlustuskulud ja kütus. Tänu oma kallitele kuluartiklitele ja varuosadele ning teeninduse kõrgetele hindadele peab kasutatud BMW omanik maksma kõvasti rohkem kui keskklassi auto eest.

Aasta jooksub võivad summad olla mitmesaja euro võrra suuremad, kui näiteks Škoda või Toyota puhul, isegi olukorras, kus otsest remonti pole vaja teha.

Vaatame lähemalt, keskmiselt kui suur on BMW omamise hind võrreldes teiste markidega.

Kasutatud auto omamiskulude võrdlus

Kasutatud auto omamiskulude võrdlus

Auto omamise hinna kohta ilmus 2016 a. artikkel Consumer Reports (CR) poolt, milles toodi välja erinevate autode omamiskulusid.

Omamiskulude hindamiseks viis CR läbi uuringud autoomanike seas, et välja selgitada, kui palju peavad nad auto hoolduse (õlivahetused, jne) ning remondi eest 12 kuu jooksul maksma. Kuigi artiklis kasutatud statistika on saadud Ameerika turult, siis on suurusjärgud suhteliselt samad Euroopaga.

Valimisse võeti autoomanikud, kelle masin oli toodetud 2007 ja 2014 aastal. Tabelist on näha, et esimese kolme aastaga on osadel markidel väga madalad hooldus- ja remondikulud. Selle põhjuseks on head garantii tingimused. Seda on näha ka BMW puhul, kus esimesel kolmel aastal ei ole vaja pea midagi maksta oma auto hoolduse ja remondi eest.

Eestis on uue BMW ostmise tingimused isegi paremad, kus BMW Service Inclusive paketiga on võimalik saada 5-aastat tasuta hooldust ning remonti.

Mis aga saab pärast tasuta hoolduse lõppemist?

Kulutabelis on näha, et peale garantii lõppemist teevad BMW omamiskulud tohitu hüppe, jõudes kindlale esikohale. Uuringu kohaselt edestab BMW oma omamiskuludelt isegi teisi luksusmarke, nagu Mercedes-Benz, Audi ja Jaguar.

Kasutatud auto omamiskulude võrdlus - Carfox

Tabel 1. Erinevate automarkide hooldus- ja remondikulud Consumer Reports statistika baasil.

Tabelis välja toodud margid nagu Saab, Saturn, Mercury ja Pontiac lõpetasid kõik oma tegevuse aastatel 2009-2012, seega nende puhul ei ole võimalik välja tuua 2014a. mudeleid.

BMW aastased hoolduskulud

Klassikaline BMW - Carfox

Enamus remonditöökodasid Eestis ei lükka tagasi Sinu kasutatud BMW-d, kui lähed nende juurde hooldus- või remonditöid tegema. Samas ei ole töö kvaliteet alati garanteeritud ning hinnad kõiguvad väga suurelt.

Arvutasime huvi pärast välja, kui palju võiks garantii lõppedes aastas keskmiselt BMW hoolduse peale kuluda. Arvestuste aluseks võtsime BMW-d, mis on toodetud vahemikus 2010–2012a. ning tänaseks 5-7 aasta vanused, ehk täiesti sõidukõlblikud ja kuldses keskeas masinad.

Arvutuste tegemisel tõime välja nii vajalikud, kui ka soovituslikud hooldusteenused, mida oleks vaja aastas vähemalt korra läbi viia. Neid järgides ning auto eesmärgipärase kasutamise korral kestab Sinu BMW veel vähemalt kaks korda sama kaua.

Vajaminevad hooldustööd on jagatud kevadisteks ning sügisesteks.

Kevadised hooldustööd

  • Mootoriõli ja -filtri, mootori õhufiltri ja salongiõhu filtri vahetus, kõikide vedelike kontroll;
  • Veakoodide kontroll;
  • Veermiku kontroll koos sildade reguleerimisega;
  • Pigipesu ja vahatamine + salongi kergpuhastus;
  • Suverehvide paigaldus;
  • Talverehvide hoiustamine.

Sügisesed hooldustööd

  • Veermiku kontroll;
  • Veakoodide kontroll;
  • Talverehvide paigaldus;
  • Suverehvide hoiustamine;
  • Pigipesu ja vahatamine + salongi kergpuhastus;
  • Kõikide vedelike kontroll.

Hooldustööde hindade arvutamisel võtsime aluseks turu kõige kalleimad hinnad, mida võrdleme Carfoxi tavahindadega. Kuna paljuski sõltuvad hooldustööde hinnad auto vanusest, siis lihtsuse mõttes valisime hinnakirjast kõige odavamad valikud. Samuti ei ole me hinnale sisse arvestanud võimalike vajaminevaid varuosasid.

BMW hooldustööde hinnaerinevus

Tabelis tuli välja, et kõige kallima teeninduse puhul on hoolduse eest on vaja aastas välja käia vähemalt 938€. Carfoxis oleks vaja oma rahakotti kergendada ainult 425€ võrra.

See annab aga hinnaerinevuseks lausa 513€ aastas, mis on juba märkimisväärne summa. Tegemist on hetkel pelgalt hooldusest tulenevate kuludega, mille eesmärk on leida remontimist vajavad kohad ülesse. See tähendab, et summadele lisanduvad (tõenäoliselt) veel remondikulud.

Meie soovitused

Siin on mõned lihtsamad soovitused, millega saad oma auto eluiga korralikult pikendada ja hoida oma hooldus- ja remondikulud oluliselt madalamad.

Hoolda ja remondi regulaarselt

Hoolda ja remondi oma BMW-d regulaarselt - Carfox

Meie peamiseks soovituseks oma BMW eluea pikendamiseks on hooldada ja remontida seda võimalikult regulaarselt. Vastasel juhul laguneb Sinu unistuste auto kiiremini, kui oodata oskad. Hooldustööde kohta saate lugeda meie varasematest postitustest Kevadise autohoolduse nõuanded – keretööd, õli- ja rehvivahetus ja Talvise autohoolduse kontrollnimekiri.

Mootoriõli vahetus

BMW mootoriõli vahetus . Photo by Tim Mossholder on Unsplash

Erilist tähelepanu soovitame BMW-de puhul pöörata õlivahetusele. Nimelt on BMW tehase poolt enamustele mudelitele välja käidud õlivahetusvälbaks kuni 30 000 km. Isegi kasutades long-life õli on see Eesti tolmuste teede ning aastaringsete temperatuurikõikumiste jaoks ilmselgelt liiga palju.

Liiga pika välba puhul kaotab mootoriõli oma lubrikeerivad omadused, suurendades seeläbi oluliselt mootori kulumist. Samuti on õli üheks funktsiooniks mootorit seest pesta. Liiga pika kasutuse puhul koguneb kogu mustus õli sisse.

Mootoriõlist kirjutasime pikemalt blogipostituses Õlivahetus ja vedelike perioodiline kontroll, kus tõime välja kuidas ja millal on vaja mootoris õli kontrollida.

Eestis sõites soovitame vahetada mootoriõli iga-aastaselt või vähemalt 15 000 km tagant.

Auto kere hooldamine

BMW kere hooldus

Sool, mida Eesti teedele talvel puistatakse, kiirendab oluliselt auto kere roostetamist.
Sinu BMW kere kahjustavad kõige rohkem värvitäkked ja kriimud, mis paljastavad keredetailid ilmastikuoludele.

Pikemas perspektiivis on kõige lihtsam ja odavam viis auto kere väärtuse hoidmiseks:

  • Õige roosteennetus;
  • Regulaarne pesu;
  • 2 õigesti ajastatud soolapesu ning vahatamist kevadel ja sügisel. Talvel soovitame võimalikult regulaarselt pesta;
  • Kõikide värvitäkete/kriimude võimalikult kiire likvideerimine;
  • Auto vee äravooluavade võimalike ummistuste kontrollimine.

Roostest saad pikemalt lugeda meie varasemast postitusest Auto keretööd ja rooste eemaldamine.

Auto pesemise nippe saad Autosky toredast blogipostist, nimega Tüüpvead auto pesemisel ning kuidas neid vältida.

Veermiku kontroll

BMW veermiku kontroll

Veermiku ülevaatamisel teostatakse jõuülekande, vedrustuse, piduri-, rooli- ja väljalasesüsteemi ning lekete ja auto muude veerevate osade üldine kontroll. Seda oleks vaja teha regulaarselt, vähemalt korra aastas.

Kasuta julgelt B-varuosasid

BMW hooldamisel kasuta julgelt B-varuosasid - Carfox

Vanema BMW puhul ei mõtet enam panustada originaalosadele, mis on luksusautode puhul väga kallid. Seda enam, kui Sinu masinal on juba garantiiaeg läbi saanud. Parima hinna-kvaliteedi suhte saad, kui kasutad kvaliteetseid b-varuosasid.

Õigete b-varuosade valimisel saad sama kvaliteedi nagu originaalosadel, kus enamustel juhtudel toodetakse neid isegi samas tehases originaalosadega. Ainukeseks erinevuseks on b-varuosal kalli brändilogo puudumine.

Meie kogenud tehnikud aitavad Sind õigete ning kvaliteetsete BMW varuosade leidmisel. Selliselt säästad hinnas aga mitte kvaliteedis.

Leia kvaliteetne ja usaldusväärne parandustöökoda

Kvaliteetne BMW hooldus

Usaldusväärse parandustöökoja leidmine annab südamerahu igale autoomanikule, sest kui satud oma neljarattalise sõbraga hätta, võid julgelt loota nende oskustele ja valmidusele Sinu probleemiga toime tulla. Samas ei pea kvaliteetne alati tähendama kõige kallimat hinda.

Parandustöökoja valimisel soovitame eelistada kohti, mis omavad BMW parandamise kogemust ning vajaminevat aparatuuri keerulistemate murede lahendamiseks. Näiteks võiks olla töökojal olemas olla BMW veakoodide lugemiseks ning sildade reguleerimiseks vastav varustus.

Kindlasti tutvu iga uue töökoja puhul klientide arvustustega. Neid leiad kas foorumitest või ka Facebooki vahendusel. Sealt võid leida nii soovitusi kui ka hoiatava sisuga halbade kogemuste kirjeldusi.

Meie eesmärgiks on pakkuda margiteeninduse kvaliteeti ilma margiteeninduse hinnata, kus meie töökojast ei välju ükski auto samas ega halvemas seisukorras kui oli tulles ning kõik hinnad on ausad ja läbipaistvad.

Lisaks anname omaltpoolt kõikidele töödele aastase garantii.

Kokkuvõte

Nagu näha, võib BMW omamine osutuda kalliks hobiks. Kasutatud ja ilma garantiita auto puhul pead hoidma kodu aeg oma masinal silma peal, et mitte maha magada mõne suurema rikke teket.

Samas on võimalik teadlikult tegutsedes oma kulud kontrolli all ning ka auto tervena hoida. Selles saame omaltpoolt abiks olla, hooldades ja remontides Sinu BMW-d Sinu eest.

Septembrikuus on käimas ka Carfoxis BMW hoolduse ning remondikampaania, mille käigus pakume kõiki teenuseid tavahinnast soodsamalt. Lisaks on igale tööle meie poolt aastane garantii!

Tutvu meie BMW hooldus- ja remonttööde kampaaniaga siin.


Loe lisaks