Kumba eelistad sina: BMW M5 või Audi RS6 - Carfox - täisteeninduslik autoremonditöökoda

Jätkades Carfoxi veebilehe kasutamist, nõustud meie kasutajakogemuse parandamiseks mõeldud küpsiste ja nende kasutamise tingimustega. Loe lähemalt

CARFOX BLOG

Kumba eelistad sina: BMW M5 või Audi RS6

4 min lugemist

Kui kord oli Vestmann all ja Piibeleht peal, siis nii on ka Audi ja BMW-ga. Need Saksamaalt pärit luksusbrändid on omavahel mõõtu võtnud juba üle 100 aasta ja see pole tänapäevani veel raugenud.  

Meil Carfoxis tekkis puhkeruumis vaidlus, kes millist autotootjat eelistab. Võrdluses olid kaks Eesti rahva lemmikmudelit BMW 5-seeria ja Audi A6 oma sportlikes versioonides, ehk M5 Competition ja RS6 Performance. Kuna me ei suutnud omavahel lõpliku seisukohani jõuda, siis otsustasime küsida ka meie lugejate arvamust.

Et otsustamine oleks lihtsam, anname kõigepealt mudelite kohta natuke taustinfot. Kumb otsuse, kumb nendest mudelitest parem on, jätame sedapuhku Sinu otsustada. Selleks loe blogi läbi ning jäta oma hinnang meie FB seinale.

Kas BMW või Audi?

BMW M5 Competition

 
Audi RS6 Avant Performance

118 500€
Hind alates
119 600€
4.4 l
Mootori töömaht
4 l
460 kW (635hj)
Võimsus
445 kW (605hj)
750 Nm
Maksimaalne pöördemoment
700 Nm (750 Nm koos Overboostiga)
3,3 s
Kiirendus 0-100 km/h
3,7 s
10,8 s
Kiirendus 0-200 km/h
8,4 s
305 km/h
Maksimaalne kiirus
305 km/h
10,8 l/100 km
Keskmine kütusekulu
13,4 l/100 km
246
Keskmine C02-heide g/km
223

Nagu tabelist näha on tegemist tõeliste loomadega, mis lõhuvad nii rahakotti kui ka kiirusrekordeid. Siia juurde käib kõikide mugavustega salong, mõlema autotootja nelikveosüsteem ning 8-käiguline automaatkast.

Erinevalt tavapärasest mudelitest on siinkohal kasutatud kergemaid materjale, langetades seeläbi mitte ainult masina kaalu vaid muutes need ka kurvides oluliselt täpsemaks ja reageerivamaks.

Tehniline võrdlus

Tehniliselt ei ole kahe auto vahel väga suuri erinevusi. Huvitavalt jõuab BMW-ga 100 km/h kiiremini kätte, samas näitab Audi spidomeeter 200 km/h esimesena. Kütuse kulu osas näitab BMW paremaid numbreid, mitte et sellise auto hinna juures need paar liitrit enam midagi muudaks. Samas rõõmustab Audi keskkonnasõpru oma väiksema heitgaasi kogusega.

Salongi võrdlus

Salongis on mõlemal mudelil kasutatud premium taseme materjale. Selliselt langeb lõplik eelistus pigem subjektiivsetele eelistustele. Vaatame kõigepealt Audi RS 6 Avant Performance salongi.

BMW M5 Competition salong kasutab samuti firmale omapäraseid disainelemente.

Väline ilme

Väliselt järgivad mõlemad masinad oma tavamudelite üldist disaini suunda. Asja vürtsitamiseks on siia-sinna lisatud agressiivsemaid sportelemente. Kumma masina väljanägemist eelistaksid Sina?

Tule ja hääleta oma lemmiku poolt

Nüüd, kui masinatest üldine ülevaade on antud, on aeg hääletada enda lemmiku poolt. Selleks külasta meie FB seina ja jäta hääl oma lemmikule. Nii saame ka omaltpoolt sellele vaidlusele joone alla tõmmata.

 


Loe lisaks