Testi oma filmiautode teadmist - Carfox - täisteeninduslik autoremonditöökoda

Jätkades Carfoxi veebilehe kasutamist, nõustud meie kasutajakogemuse parandamiseks mõeldud küpsiste ja nende kasutamise tingimustega. Loe lähemalt

CARFOX BLOG

Testi oma filmiautode teadmist

1 min lugemist

Autod on alati olnud lahutamatuks osaks filmimaailma arengust, pakkudes nii põnevaid tagaajamisi, romantikat kui ka draamat. Selle mõtte tähistamiseks panime omaltpoolt kokku küsimustiku, mis testib Sinu teadmisi kuulsamatest autodest filmimaailmas.

Küsimustik koosneb kokku 10. küsimusest.

PS! Ära kindlasti unusta jätta oma lemmikust filmiauto nime meie Facebooki kommentaariumisse.

Kontrolli oma legendaarsete filmiautode teadmisi. Küsimustiku alustamiseks vajuta allolevat nuppu.

Küsimus 1


See kuulus filmikangelane on 1977 Pontiac Firebird Trans Am, mis on linateose jaoks kokku pandud 1976 a. mudeli tagumisest osast ning 1977 a. mudeli eesmisest. Filmis kasutatud mudeli koopia leidis endale uue omaniku aastal 2016 koguni 550 000$ eest. 

1 out of 10

Küsimus 2


Need 1967 Austin Mini Cooper S mudelid pakkusid ühte eepilisemat tagaajamis-stseeni filmi ajaloost, sõites nii majade all, sees ning peal. 

2 out of 10

Küsimus 3


See 1964 Aston Martin DB5 oleks nagu loodud spioonifilmide jaoks. Tähelepanuväärne on ka asjaolu, et tegemist on selle filmiseeria esimese masinaga, mis sai endale kaasa sellise lisavarustuse nagu kuulipildujad, õlipritsi, katapulteeruvad istmed jms. Filmis kasutatud mudel osteti hiljaaegu 4.6 miljoni dollari eest. 

3 out of 10

Küsimus 4


Selle 1981 DeLorean DMC-12 on saanud filmi jaoks mitmeid modifikatsioone. Üks suurtematest on masina originaalse V6 mootori vahetamine oluliselt särtsakama Porsche 928 pealt võetud V8 vastu. Kuigi mudel ise on tänu filmile ikooniline, läks selle tootja  aastal 1982 pankrotti. 

4 out of 10

Küsimus 5


See musklimasin kannab filmis hellitavat nime "Eleanor" ning tegemist on modifitseeritud 1971 Ford Mustang Sportsroof'ga. "Eleanor" tegi oma esimese filmimaailma etteasteaastal 1974, olles tänaseni ainuke auto maailmas, mis on ka filmi algustiitrites esile toodud.

5 out of 10

Küsimus 6


Legendaarne Ectomobiil ehk ECTO-1 on tegelikult 1959 Cadillac Miller-Meteor, mis on mõeldud tagantlaetava kiirabi/surnuvankrina. Masina sisemuses tuksub 6.3-liitrine V8, millest tuleb lausa 320 hobujõudu. Algse plaani kohaselt oleks sellel masinal pidanud filmis olema üleloomulikud võimed nagu dimensioonidevaheline reisimine ning ka oluliselt süngem must värv. See mõte aga maeti peatselt maha, sest öösel filmides polnud autot lihtsalt piisavalt hästi näha. 

6 out of 10

Küsimus 7


Antud filmis aitab nii südameid kui ka võidusõite võita 1963 Volkswagen Beetle Model 117 Deluxe Sunroof Sedan, mis on ellu ärganud. Kuigi tegemist on ikoonilise VW mudeliga, ei mainitud auto marki filmis kordagi vaid kutsuti seda isepäist masinat lihtsalt Herbieks. Number 53 on tulnud filmi produtsendi austusest oma lemmiksportlase Don Drysdale'i vastu, kes kandis sama särginumbrit.

7 out of 10

Küsimus 8


Kaadris olev futuristlik masin on tegelikult 1977 a. Lotus Esprit S1, mis kannab filmis hellitavad nime Wet Nellie. Espriti veealusteks seiklusteks ehitati eraldiseisev elektriline allveelaev, mis kaeti S1 kestaga. Tänaseks on visionäär Elon Musk selle ära ostnud ning plaanib masina päris allveelaevaks ümber ehitada kasutades selleks Tesla elektrimootoreid. 

8 out of 10

Küsimus 9


Nagu näha pole see eritellimusel valminud unikaalne filmiauto nimega Tumbler mõeldud just liiklusummikus istumiseks. Masina 5.7-liitrine V8 ning mitmed tulirelvad on piisavaks abiks, et sõita eesolevast autost lihtsalt läbi. Tänu tugevale inseneritööle sai Tumbler ilma kõrvalise abita hakkame kõikide filmitrikkidega. Huvitaval kombel on masin ehitatud ka tänavakõlblikuks ning selle hinnaks on mitte rohkem ega vähem kui miljon dollarit.

9 out of 10

Küsimus 10


Tahad Prantsuse politsei eest põgeneda? Vali endale 1996. a. Audi S8 (D2). See 360 hobujõuline Saksa luksusmasin sai filmis laitmatult hakkama nii kitsastel linnatänavatel kui ka käänulistel kruusateedel.

10 out of 10

Suur tänu, et vastasid meie küsimustikule. Õigete vastuste nägemiseks vajuta "Saada ära" nuppu.

 


Loe lisaks