10 maailma koledaimat autot - Carfox - täisteeninduslik autoremonditöökoda

Jätkades Carfoxi veebilehe kasutamist, nõustud meie kasutajakogemuse parandamiseks mõeldud küpsiste ja nende kasutamise tingimustega. Loe lähemalt

CARFOX BLOG

10 maailma koledaimat autot

7 min lugemist

Lisaks oma sõiduomadustele peab auto tahes-tahtmata ka ilus välja nägema. Paraku pole kõik autod sündinud võrdsena ja mõnest neist võiks teha lausa hoiatuse tulevatele sugupõlvedele.

Oleme kokku pannud nimekirja kümnest autost, mis meie arvates väärivad koleda auto tiitlit. Nagu öeldakse, et ilu on vaataja silmis, siis võtame ka meie endale õiguse öelda välja oma arvamuse autode kujunduse kohta.

See nimekiri käib ainult auto välimuse kohta ning kindlasti ei kirjelda selle üldist kvaliteeti ja kasutust. Autod oleme välja toonud suvalises järjekorras, jättes lõpliku pingerea oma kalli lugeja otsustada.

  1. Toyota Yaris Verso
  2. Toyota Yaris Verso, Carox

    Toyota toodab kahtlemata väga häid autosid, mis on (vaatamata paljudele tagasikutsumistele) jäänud silma oma hea ehituskvaliteedi poolest.

    Väljanägemine on aga teine asi ja Yaris Verso ei ole enda omaga kindlasti heas mõttes silma jäänud. Jääb mulje nagu disainerid ei suutnud peale esiotsa kujundamist otsustada, kas edasi peaks tulema kaubik või sõiduauto.

  3. Jensen S-V8
  4. Jensen S-V8, Carfox

    Jensen S-V8 on aastatuhande alguses Inglismaal loodud sportlik kupee, mille tootmisesse investeeriti 10 miljonit Inglise naela. Vaatamata mahukale investeeringule ei suudetud mitme aasta jooksul maha müüa rohkem kui 130 autot – huvitav küll miks?

  5. SSANGYONG RODIUS
  6. Ssangyong Rodius, Carfox

    See okulaarne solvang on Lõuna-Korea autotootja poolt loodud 5-ukseline ja 5-meetrine pereauto, mille esimest generatsiooni müüdi aastatel 2004-2013. Auto kujundas Ken Greenley, kes andis nondel aegadel autodisaini tunde Londonis asuvas Royal College of Art ülikoolis. Tänaseks ta enam seal ei tööta!

    Jutud räägivad, et disainimisel võttis ta eesmärgiks tabada luksusjahtide olemust, välja tuli aga Rodius. Kui rivistada ülesse kõik need negatiivsed kommentaarid, mida auto kole välimus on meedias teeninud, siis saaks neid korraliku luksusjahi-täie küll. Kõrva jäävad sellised hellitavad kirjeldused nagu Downi sündroomiga R-klassi Mercedes ja omapärane.

  7. FIAT MULTIPLA
  8. Fiat Multipla Carfox

    Selle hullunud pardi näoga auto kohta võib põhjendatult öelda kole nagu öö. Multipla on Itaalia autodisaineri Roberto Giolito poolt meie tänavatele loodud kogupere sõiduriist. Huvitavalt seisavad Giolito nime taga ka sellised kiidusõnu saanud automudelid nagu. Fiat 500 (2014 a.) ning Fiat Panda (2011 a.).

    Mudelina on Multipla vägagi vastuolulise taustaga, olles ühest küljest saanud ohtralt solvanguid nii automaailma spetsialistide kui ka tänaval möödujate poolt, teisest küljest on masin valitud mitmel korral Aasta pereautoks.

    Oma mitmetasandilise kapoti ning väikeste ümarate esituledega meenutab see masin Tähtede Sõjast tuttavat tulnukast Jar Jar Binksi tegelaskuju.
    Fiat Multipla ja Jar Jar Binks

  9. NISSAN JUKE
  10. Nissan Juke Carfox

    Kindlasti pakub selle Eestis populaarse masina nimekirja lisamine palju vaidluspinda aga nagu öeldakse, siis maitse üle ei vaielda. Rõõmuga võib tõdeda, et Juke on oma kentsaka välimuse ja kuue erineva esitule üle uhke ning suur müügiedu Eestis räägib enda eest.

  11. 2008 Jeep Compass Limited
  12. 2007 Jeep Compass, Carfox

    Jeep on ülemaailmselt tuntud Ameerika autotootja, mida alguses tunti tema robustsete maasturite järgi. Seda enam pani fänne imestema aastal 2006 välja lastud Compass mudeliseeria, mille kummaliselt pehmed küljejoonud ning suurt vahukommi meenutav kuju tõi mitte just kõige meeldivamad emotsioonid esile.

  13. Lexus sc 430
  14. Lexus SC 430

    Lexus SC on Jaapani luksusautode tootjat esindanud juba aastast 1991. Sportliku kupee eesmärgiks võeti selliste konkurentide alistamine nagu Mercedes-Benz SL ja Accura Legend. Vähemalt välimuse poolest seda ei saavutatud.

    Positiivsest küljest võib öelda, et pärast 19 järjestikust tootmisaastat otsustati masinale kriips alla tõmmata ning alustada 7 aastat hiljem uuelt lehelt.

  15. Chrysler PT Cruiser
  16. Chrysler PT Cruiser

    PT Cruiser on kole! Siin ei ole kahjuks vaidlemisruumi. Masina disainer Bryan Nesbitt tahtis auto kujundamisel tabada Ameerika autotööstuse kolmekümnendate stiili aga tulemus on kahjuks kitšilik nüüdisaegse koletis.

  17. PONTIAC AZTEK
  18. Pontiac Aztec

    Vahel on hea elada Eestis. Eriti, kui tead, et väljaspool kodumaad võid kohata selliseid jubedusi. Pontiac Aztec on Ameerika turule loodud kõrgendatud kliirensiga 5-ukseline sõiduriist, mida on korduvalt maailma kõige halvemaks autoks nimetatud.

    Kuigi masinat saatid (mitte just väga üllatuslikult) täielik ebaedu, siis sai ta hulgaliselt kuulsust tuntud seriaalist Breaking Bad, milles täitis tähtsat rolli peategelase Walter White’i sõiduriistana.

  19. NISSAN CUBE
  20. Nissan Cube

    Kuigi meie nimistus on juba üks Nissani silmailu, siis Cube väärib oma kohta siin edetabelis.

    Nissan Cube’i toodetakse Jaapanis tänaseni ja seda ostes saad sa täpselt seda, mille eest maksnud oled – ühe töökindla ja utilitaarse masina, mis on justkui 5. klassi geomeetriatunnist välja roninud.

Kokkuvõtteks

Nagu eespool mainitud on tegemist meiepoolse nägemusega koledate autode top 10-st. Kindlasti on maailmas veel märkamata jäänud kaunitare. Kui mõni neist meenuma peaks, siis oleme tänulikud, kui annate sellest kommentaarides märku.


Loe lisaks